elokuuta 12, 2012

Katja Kaukonen: Odelma

Sanasulkia -blogi sai alkunsa talvella 2011. Odotin silloin Poikasta ja samaan aikaan minulta löydettiin aivoaneurysma. Toimenpidettä ei voitu tehdä raskauden vuoksi ja synnytys oli vielä liian aikaista. Alkoi kevään mittainen odotus. Lukeminen ja blogilukupäiväkirjaan kirjoittaminen auttoivat jaksamaan. Poikanen syntyi huhtikuussa ja aneurysma hoidettiin kesäkuussa.

Blogini ensimmäisiä merkintöjä oli Katja Kaukosen Odelma. Uudelleenluin kirjan tällä viikolla. Teksti tuntui entistäkin tiheämmältä. Lauseet ovat täynnä merkityksiä ja avaavat uusia ajatuspolkuja. Kielen kuvallisuus korostui tällä lukukerralla.

Katjalta ilmestyy novellikokoelma Vihkivedet tämän kuun aikana.

Sanasulkia jää nyt tauolle. Kiitos kaikille blogini lukijoille ja täällä vierailleille, olette olleet minulle suuri ilo. En ole ollut kovin aktiivinen kommentoija, mutta kaikkien teidän blogeissa olen vieraillut säännöllisesti.

Lukutuulia!


6 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Eikä :( Toivottavasti palaat takaisin vielä! Blogiasi on ollut mukava lukea ja seurata.

Tuulia / Lukutuulia kirjoitti...

Samaa mieltä, toivottavasti kyseessä on vain tauko ja tulet pian takaisin! :)

Unknown kirjoitti...

Voi harmi, sinua tulee ikävä :( Mutta toivottavasti tapaamme blogistaniassa jälleen.

Pihi nainen kirjoitti...

Rentouttavaa blogitaukoa ja toivottavasti palailet jossain vaiheessa :) Ja tuo Odelma minun täytyy ehdottomasti hommata ja varata sille rauhallista lukuaikaa.

t. toinen usein vieraileva mutta laiska kommentoija

Katja Kaukonen kirjoitti...

♥ Jätin sinulle blogiini haasteen,
http://vuorovetta.blogspot.fi/2012/08/hyvantuulen-kirjoja.html
jos vielä innostut...

Unknown kirjoitti...

Hei!

Toivottavasti saat vielä tämän kommentin ja pystyt vastaamaan tähän.

Olen kirjallisuuden opiskelija Itä-Suomen yliopistossa ja teen pro gradua Kari Hotakaisen teosten vastaanotosta kirjablogeissa ja ammattikritiikissä. Teokset ovat Luonnon laki, Jumalan sana, Ihmisen osa ja Juoksuhaudantie. Tutkin sitä, miten edellä mainittuja teoksia on arvotettu.

Olen huomannut, että sinulla on kirjoituksia juuri näistä teoksista. Kaipaan kuitenkin enemmän tietoja sinusta, jotta voisin muodostaa lukijakuvaa. Kaikkia tietoja käsitellään luottamuksellisesti. Käytän lopullisessa työssäni nimimerkkiäsi. Tarvitsisin sinusta seuraavia tietoja: ikä, sukupuoli, ammatti, koulutus ja asuinpaikkakunta. Lähetä tiedot sähköpostiini mahdollisimman pian: helipaa@student.uef.fi.

Jos kaipaat lisätietoja tutkimuksestani, vastaan tiedusteluihin mielelläni. Kiitos vastaamisesta!

Terveisin
Heli Paakkunainen