tammikuuta 21, 2012

Ville Tietäväinen: Näkymättömät kädet

Näkymättömät kädet sarjakuvaromaani on realismissaan karu, kaunistelematon, kova, kurja ja koskettava. Kuvitus ja kerronta tempaavat lukijan mukaansa parempaa mahdollisuutta etsivän Rashidin elämään. Yhden miehen tarina kertoo satojen tuhansien Euroopasta onnea etsivien siirtolaisten elämästä.

Sarjakuvaromaani herättää voimakkaita tunteita. Tietäväinen kuvaa taitavasti todellisuutta. Hän tuo yksilötasolla esille erilaisia näkökulmia ja valottaa siirtolaisuuden inhimillisen puolen lisäksi poliittisia, yhteiskunnallisia ja uskonnollisia taustoja.

Olen kuullut samankaltaisia tarinoita ihmisten itsensä kertomana. Toivo paremmasta saa yrittämään. Joillekin se on mahdollista ja joskus uusi alku onnistuu, mutta hinta on silloinkin kova.

3 kommenttia:

Paula / Luen ja kirjoitan kirjoitti...

Tätä on niin paljon hehkutettu blogeissa ja muuallakin, että onhan tämä luettava! Sinäkin olit ilmeisesti ihan myyty? :-)

Sanasulka kirjoitti...

Hei Paula. Juu, taisin lukea yhdellä istumalla. Lukukokemus oli tosiaan koskettava. Välillä ihan kyyneliin saakka. Hyvin kerrotulla tarinalla on melkoinen voima. Ja herätti ajatuksia, hyvä merkki sekin. Mutta toivo, oliko sitä?

Katja kirjoitti...

Selasin tätä tänään Lukulaarissa. Siellä oli iso pino. Reppuselkäisinä olimme liikkeellä. Kavahdin vähän tummia värejä, puhuttelevalta vaikutti. Kevyempää tarttui mukaan (tällä kertaa vain lapsille).