huhtikuuta 01, 2012

Karin Alvtegen: Petos

Nappasin Alvtegin Petoksen lauantain kirjastoreissulla kassiini ja monen kuukauden dekkaritauko päättyi. Evan ja Henrikin viisitoista vuotta kestänyt avioliitto ei voi hyvin. Eva epäilee miestään uskottomuudesta. Toisaalla Jonas hoivaa koomassa makaavaa tyttöystäväänsä Annaa. Evan ja Jonaksen tiet kohtaavat ja alkaa tapahtumien vyöry.

Henkilöiden suhteet kietoutuvat toisiinsa kohtalokkaalla tavalla. Mistä kaikki alkoi, kuka petti, kenet ja millä tavoin? Jokainen vuorollaan joutuu miettimään tekojensa kauaskantoisia seurauksia. Kuka on uhri, kuka pettäjä?

Pitkän matkaa luettuani huomasin kirjassa jotain tuttua. Takapihalla hiippaileva henkilö, joka seurailee talon asukkaita ja kurkistelee ikkunoista sai muistamaan, että olen lukenut kirjan joskus aikaisemmin! Ei se mitään, loppuratkaisu oli jo unohtunut. Vimmaisesti kerrottu tarina imaisi mukaansa niin, että luin kirjan muutamassa tunnissa. Kirjassa miellytti ihmismielen kuvaus ja jännittävä juonikuvio. Jotkin kömpelöt juonen käänteet häiritsivät ja Jonaksen hahmon epäuskottavuus jäi mietityttämään.


Ei kommentteja: