kesäkuuta 16, 2012

Tämän viikon merkintöjä lukupäiväkirjasta

Tiina Laitila Kälvemarkin kokoelmasta jäi parhaiten mieleen arvosteluissakin kehuttu ja palkittu Jänis-novelli. Teksti oli henkilökohtainen elämys. Jänis antoi uuden tavan ymmärtää eräs toistuva uniteema.
Anja Snellmanin Ivana B. on ajankohtainen aihe kirjailijuudesta ja julkisuudesta. Lukukokemuksena kirja oli nopea välipala, teema jäi ajatteluttamaan.
Inari Krohnin Muusa kirjahyllyssä on kiinnostava ja taitavasti kirjoitettu omakuva taiteilijan varhaisvuosilta 50-luvun Helsingissä ja kesäpaikoissa. Suvun ja kulttuuripersoonien kuvailu ihastutti. Tyttökouluajat ovat täynnä värikkäitä sattumuksia. Lumoava kirja!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, eksyin ensikertalaisena blogiisi ja silmät tarttuivat Muusa kirjahyllyssä-kirjaan. Tuon kirjan haluan lukea. Kiitos esittelystä ja innoituksesta uuteen lukukokemukseen!

Sanasulka kirjoitti...

Kiva, kun kävit. Sinulla on kiinnostava blogi. Runous on minulle vaikea laji, kiinnostaa kyllä kovasti. Pitkän tauon jälkeen en vain tiedä, mistä aloittaisin. Onneksi on innostavia blogeja!

Muusa kirjahyllyssä olisi ansainnut laajemman esittelyn, joten olen iloinen, että lyhyt esittely sai innostumaan. Lukuiloa!