joulukuuta 06, 2011

Viime viikolla luetut

Carita Forsgrenin Jänistanssi kertoo mukautuvaisesta Tiiasta. Herkkä Tiia tuntee, että häntä seurataan, mutta kuka ja miksi? Kesäyönä pelottavat ajatukset käyvät toteen, kun hänen kimppuun hyökätään. Apuun tulee otteikas Mirja ja alkaa tapahtua kaameita. 

Kirjassa on useita kertojia. Yksi luku kerrotaan Tiian näkökulmasta ja seuraavassa luvussa tapahtumat jatkuvat esimerkiksi poikaystävän näkökulmasta. Pidin kovasti tästä ratkaisusta.

Jänistanssin läpi kulkee rusakkoteema. Sekin on mielenkiintoinen kirjailijan piirroksineen.


Takakansitekstin mukaan "Camilla Läckberg on Euroopan suosituimpia rikoskirjailijoita. Jääprinsessa on hänen menestyneen rikosromaanisarjansa ensimmäinen osa."

Mikä pettymys. Kerronta sinänsä oli sujuvaa, mutta juoni oli olematon ja tapahtumia selitettiin liikaa lukijalle. Paikoitellen kuvaus oli niin kömpelöä, että aiheutti myötähäpeää. Ovatko seuraavat kirjat parempia? Taidan ottaa selvää, ehkä lukutuuleni ei ollut Läckbergin esikoiselle suotuisa.

Matkakirjat kiinnostavat aina. Tässä matkataan Elizabeth Gilbertin mukana Italiaan, Intiaan ja Indonesiaan, mutta myös mielen syvyyksiin. Pitkä eroprosessi ja masennus saavat Gilbertin irrottautumaan urasta ja kotikaupungista. Tutkimusmatka omaan sisimpään on täynnä uskomattomia tapahtumia.

Tuskin olisin lukenut kirjaa, ellei naapurini olisi tuonut sitä minulle luettavaksi. Kiitos M! Gilbert kirjoittaa mukaansatempaavasti ja todellisen elämän kuvauksia on mukava lukea, olivat ne väritettyjä tai eivät. Paikoitellen väsähdin meditaatioharjoitusten yksityiskohtaiseen kerrontaan, mutta kokonaisuutena oikein viihdyttävä ja kiinnostava kirja.

Kirjalle on ilmestynyt jatko-osa: Tahdonko? -Kuinka päädyin naimisiin.

2 kommenttia:

Lukutoukka kirjoitti...

Olen lukenut neljä ensimmäistä Läckbergin kirjaa, kunnes väsähdin tyyliin. Olen kuitenkin kuullut monelta taholta kehuja kirjailijan tänä vuonna ilmestyneestä kirjasta Merenneito.

Sanasulka kirjoitti...

Ehkä kirjailijan ensimmäinen ei vaan ollut onnistunut. Kiinnostaa lukea tuo Merenneito. Kiitos!

Taitavalla Nesbollakin on iso ero tuotannossa jos vertaa Lepakkomiestä ja Pelastajaa.