huhtikuuta 14, 2011

Claudie Gallay: Tyrskyt


Ranskalaisen Gallayn esikoiskirja Tyrskyt oli mieluinen lukukokemus. Normandiassa sijaitseva pieni merenrantakylä, majakka, satamaravintola ja saariluonto luovat puitteet hienovireisesti kerrotulle tarinalle. Karhean omaperäisiä henkilöitä Gallay kuvaa psykologisen tarkasti. Juoni etenee verkkaisesti, menneisyyden salaisuudet avautuvat vaiheittain ja niukka ilmaisu sopii hyvin tyyliin. 

Minulle kirjan teemoiksi nousivat ihmissuhteiden monikerroksisuus, menneisyyden salaisuuksien paljastuminen, muistot ja muistaminen. "Kysymykset, vastaukset, tuo valheiden ja totuuksien monimutkainen kudelma. Asiat jotka sanotaan väärään aikaan, jotka sanotaan vain osittain tai jätetään kokonaan sanomatta. Kaikki vastavalon sävyt." (s. 170)
3 kommenttia:

Pienen mökin emäntä kirjoitti...

Lainasin Tyrskyt juuri kirjastosta, enkä malta odottaa, että ehdin lukemaan sitä! Niin paljon kirjaa on kehuttu esim. Jennin Koko lailla kirjallisesti -blogissa :)

Sanasulka kirjoitti...

Pienen mökin emäntä, Tyrskyt tosiaan ilahdutti. Gallayn "Rakkaus on saari" on myös lukulistallani.

Aloitin juuri Ann Rosmanin Majakkamestarin tyttären, mutta, hmm, Tyrskyt aaltoilevat vielä mielessä.

Merellisiä lukuhetkiä!

Jenni kirjoitti...

"Karhean omaperäisiä henkilöitä". Miten hienosti luonnehdittu. Muutenkin tunnistin kirjoituksestasi samat Tyrskyt kuin omista lukukokemuksistani. :)