heinäkuuta 29, 2011

Mia Malmi (toim.): Hullu akka! ja Paulo Coelho: Alkemisti

Luen harvoin kahta kirjaa samaan aikaan. Nyt tein poikkeuksen. Ystävä lähetti syväluotaaviin naiskeskusteluihimme liittyen Miia Malmin toimittaman Hullu akka! Kirjoituksia naiseuden pimeältä puolelta. Kuvasulka puolestaan yllätti toisen nimeni nimipäivänä Alkemistilla. Kirjalahjan antamiseen löytyy näköjään aina aihe :)


Hullu akka! koostuu kirjoittajajoukon lähinnä omakohtaisista kokemuksista. Alaotsikon mukaisesti etsitään vastauksia mistä naisten negatiiviset tunteet kumpuavat. Jotkut kirjoituksista saavat nauramaan vedet silmissä, joidenkin kohdalla jää miettimään onko paikoitellen ronski ja karkea tyyli tarpeen.  Muutama kirjoituksista pohjautuu tutkimustietoon ja antaa taatusti ajateltavaa, esimerkiksi Elina Reenkolan "Vihaavat naiset ja narsistiäidit". Hervottomin oli Elli Mäkilän PMS - pakene, jos voit. Kirjoitusten suorapuheisuus ja avoimuus oli tervetullutta vastapainoa naistenlehtien idylleille. Suosittelen. Enkä ainoastaan naisille.Coelhon Alkemisti lienee vähänkään lukemista harrastaville tuttu. Kirja on saanut kymmeniä miljoonia lukijoita. Tarina kertoo andalusialaisesta paimenesta, joka lähtee toteuttamaan unelmaansa ja etsimään unen lupaamia aarteita. Alkemisti on sadunomainen ja allegorinen kertomus oman tien löytämisestä, sydämensä kuuntelemisesta ja merkkien tulkitsemisesta. Moneen kertaan kuultu "kurkota kohti unelmiasi" -tarina, mutta tarpeellinen muistutus rohkeudesta ja uskosta.

"----maapalloa hallitsee yksi perustotuus: on ihminen kuka tahansa ja tekee hän mitä tahansa, toive joka pursuaa syvältä sydämestä on lähtöisin Maailmankaikkeuden sielusta. Unelmansa toteuttaminen on ihmisen tehtävä maan päällä." (36)

Ei kommentteja: