marraskuuta 06, 2011

Kirsti Ellilä: Pelastusrenkaita

Pelastusrenkaita jatkaa Matleenan tarinaa siitä mihin Pappia kyydissä jäi. Kiinnostavasti kerrottu tarina saa lukijan pohtimaan Matleenan kautta naispappeutta ja seurakuntaelämää niin valtakirkossa kuin siihen kuuluvassa "lahkossa". Matleena ei jaa miehensä kielteistä kantaa naispappeudesta, mutta ei Matleenakaan aivan kaikkea hyväksy.

Raja tulee vastaan, kun ystävätär kertoo seurustelevansa naisen kanssa. Eroseminaarin tapaamisessa tapahtuu myös jotain, mikä saa Matleenan puhisemaan kiukusta. Matleena asuu entisen kotinsa lähellä ja käy hoitamassa lapset ja talon kuten ennenkin. Perheen suhteet jännittyvät entisestään, kun Matleenan ja häntä huomattavasti nuoremman Pyryn suhde tulee ilmi.

Matleenan tarina on hyvin kirjoitettu, viihdyttävä ja teemoiltaan ajatteluttava. Kirjaa tuskin tulee luettua uudestaan, mutta Ellilä on luonut päähenkilön kautta niin kiinnostavan juonikuvion, että sarjan kolmas osa, Ristiaallokkoa, täytyy vielä lukea.

2 kommenttia:

Kirsi Hietanen kirjoitti...

Ristiaallokossahan on päähenkilönä Aulis, joten se on aika raikas päätös sarjalle.

Sanasulka kirjoitti...

Kuulostaa lupaavalta. Mainio ratkaisu Ellilältä vaihtaa näkökulmaa. Auliksella on varmaan sanansa sanottavana.

Kiinnostaa, millaista palautetta trilogia on saanut. En ole sen vertaa ehtinyt goolailla. Toisaalta olen halunnut säästää sarjan loppuratkaisun itselle luettavaksi.

Ristiaallokkoa oli ainakin viime viikolla saatavissa lähikirjastossa. Tarkistan heti ja jos, niin vaunulenkin reitti on selvä ;)