toukokuuta 30, 2012

Outi Pakkanen: Kissa kuussa

Jälleen leppoisa murhamysteeri. Joukko sukulaisia ja ystäviä kokoontuu Marjan kesämökille viettämään juhannusta. Kesäluonto on kauneimmillaan, sauna lämpeää, kuohuviini kuplii lasissa ja ruokapöytä notkuu herkkuja.

Illan mittaan käy ilmi, että juhlijoiden välillä on monenlaisia jännitteitä. Tuikeita katseita ja teräviä sanoja vaihdetaan, jotain myös salataan. Naapurihuvilan asukkaat herättävät voimakkaita tunteita. Juhannuspäivän helteeseen heräävät kaikki paitsi yksi. Murhatutkimus alkaa, mutta suvijuhlan vietto ei siihen pääty.

Kissa kuussa on tasapainoinen, viihdyttävä ja hyvin kerrottu tarina. Kerronnan pääpaino on ihmisten välisten suhteiden tarkastelussa. Taitavasti kuvatussa kesäidyllissä valmistetaan herkullista ruokaa ja syödään niin, että lukijan alkaa tehdä mieli välipalaa.

Kirjan henkeen sopinee tämä sunnuntainen kuva. Ruusukuvioisessa kupissa höyryää musta, vahva Assam-tee, tuoreen täysjyväleivän päällä kotimaista valkohomejuustoa, tuoksuvaa rucolaa, basilikaa ja mehukasta tomaattia.2 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Koin Pakkasen kirjat samoin. Ihan kuin lapsena Viisikot, joissa oli aina muhkeat eväät. Nam - tuolle sunnuntaiselle myös. :)

Sanasulka kirjoitti...

Tuo sunnuntainen on tämän hetken suosikkileipäni :) Tässä yhteydessä lisää leivistä eli viime viikolla teimme kotiäitilounaalle muhkeita leipiä: kermaviili-majoneesilevitettä, suolakurkkua, kylmäsavulohta, kananmunaa, tilliä, kapriksia, tomaattia ja kevätsipulia. Ja sama uusiksi iltateellä. Ja seuraavan päivän lounaalla.