helmikuuta 14, 2012

Willingham, Medina, Leialoha, Hamilton: Fables: Legends in exile

Lapsuusvuosina luin veljeni kanssa pinoittain sarjakuvia. Mieleeni ovat jääneet mm. Aku Ankka, Tex Willer, Mustanaamio, Teräsmies, Hopeanuoli, Nakke Nakuttaja, Tintti ja Hevoshullu. Omat lapset ovat lukeneet ainakin Nalle Puhia, Witchiä, Pellefanttia, Muumia ja Bamsea. Osa lasten luettavana olevista lehdistä on saatu minun ja Kuvasulan lapsuudenkodeista. Vanhat numerot ovat perheessämme melkoisia aarteita.

Kiinnostuin sarjakuvista uudestaan muutama vuosi sitten ystäväni innostamana. Aikuisille suunnatut sarjakuvat ovat yllättäneet iloisesti ja haluan oppia tyyleistä ja tekijöistä lisää. Sarjakuvamaailmaan tutustumista varten kirjahyllystäni löytyy Paul Gravettin Sarjakuvaromaani ja miten se voi muuttaa elämäsi. Takakansitekstin mukaan "Teoksessa kuvataan valaisevasti ja innostavasti sarjakuvaromaanin moninaisia aiheita ja tyylejä, opastetaan sarjakuvan lukemiseen ja esitellään sarjakuvan vanhoja ja uusia tehokeinoja."

Mutta Fableseista kiinnostuin Sallan lukupäiväkirjan kautta. Salla on esitellyt sarjakuvaa innostuneesti, enkä voinut ohittaa houkutusta. Odotin Fablesilta ehkä enemmän. Olin hiukan pettynyt, mutta kun kävin lukemassa Sallan blogikirjoituksen Fablesin ensimmäisestä osasta, huomasin, että hänkään ei lähtenyt heti lentoon. Eli ei täysi ihastus, mutta jokin jäi kiehtomaan ja sai ainakin hänet lukemaan seuraavan osan ja seuraavan ja...

Fablesin idea on mainio. Sarjan henkilöt ovat tuttuja saduista. Ihmismuotoiset satuhahmot elävät New Yorkissa. Ensimmäisen osan päähenkilöitä ovat yhteisöä johtava Lumikki ja seriffi Iso paha susi. Murhamysteeriksi rakennettu Legends in exile oli tarinana lattea. Värikkyys ja piirrosjälki miellyttivät, mutta jäin kaipaamaan yllätyksellisyyttä ja liikettä, kuvitukseen moniulotteisuutta. Olisin halunnut tempautua mukaan, mutta nyt lähinnä tutustuin ideaan ja hahmoihin.

Mutta ei tämä tähän jää. Aion lukea ainakin seuraavan osan ja...

3 kommenttia:

hdcanis kirjoitti...

Joo, tämä Fablesin eka osa on lähinnä idean, hahmojen ja maailman esittely, tarina on mutta se ei ole mitenkään erityinen. Mielipidettä sarjasta kannattaa muodostaa vasta parin seuraavan osan pohjalta...

Salla kirjoitti...

Mainiota että tartuit tähän! Minäpä jään seuraamaan mitä tuumaat jatko-osista jos innostut bloggaamaan lisää... :)

Sanasulka kirjoitti...

Salla ja hdcanis, koetan malttaa mieleni. Luen seuraavat osat ja katson alkaako Fables lennättää. Tulen kertomaan miten kävi!