syyskuuta 15, 2011

Kirsti Ellilä: Pappia kyydissä

Välikirjan vuoro
Takakannen luonnehdinta: "viiltävän hauska viihderomaani", ei kuulostanut lainkaan lupaavalta. Olen aloittanut useita viihderomaaneja ja tainnut jättää lähes kaikki kesken. Silti aika ajoin tulee mieleen, että olisi mukava lukea mutkatonta ja helppoa tekstiä, esimerkiksi silloin, kun heijailen Poikasta päiväunille.

Kirjan päähenkilö Matleena on hankkinut teologisen koulutuksen, mutta sopivan työpaikan löytäminen on vaikeaa, koska hän ja pappimiehensä Aulis vastustavat naispappeutta. Kolme lasta, lemmikkieläimet ja talovanhus pitävät Matleenan tiukasti kiinni arjessa. Vähän liian tiukasti, sillä Matleenan mielessä alkaa itää, että asiat voisivat olla toisin...

Pappia kyydissä yllätti iloisesti. Päähenkilö oli rakennettu inhimilliseksi ja juonen sijoittaminen hengelliseen viitekehykseen poikkesi tavanomaisesta. Teemat olivat helposti lähestyttäviä ja herättivät ajatuksia. Ellilä taitaa tuntea aiheen, sillä niin elävästi ja osuvasti hän siitä kirjoittaa. Varmasti tulee luettua myös kaksi seuraavaa osaa.

Ei kommentteja: